Начало  »  Статии  »  Как да добавим повече уют в дома

Как да добавим повече уют в дома

Текстилът е един от най-сигурните начини да добавим повече уют в дома. Това са го знаели и нашите баби и жените преди тях.
И вероятно първото, за което се сещате, са килимите или чергите, губерите върху леглата и шарените възглавници, събрали цялото майсторство на тъкачката в цветове и форми.
Не са много по-различни нещата и в модерния дом – просто тук килимът и дамаските имат тази роля.
Ако боядисването на стените е един от най-ефективните начини да освежим дома си, то текстилът е най-лесно достъпното средство да постигнем това без какъвто и да било ремонт.
Една интересна световна тенденция през последните години е възвръщане на етно-стила в килимите и в този контекст на познатите ни Чипровски и Котленски килими, разбира се в осъвременен вариант.
Друга много силна тенденция в интериорния дизайн през последните години е ръчното плетиво - ратана.
Завесите и пердетата са другата основна част от текстила в интериора. Те могат да направят дома уютен и романтичен дори и без много мебели в него.
Възможността да комбинираме не само цветове и десени, но и различни текстури ни позволява да постигнем една неповторима атмосфера.
Разбира се, освен декоративни всички те имат и практични функции, които трябва умело да съчетаем заедно с цялата цветова координация с всички останали елементи от интериора.
Надяваме се нашите съвети да Ви бъдат полезни!