Начало  »  Статии  »  Как да изберем?

Как да изберем?

Как да изберем текстилната част от нашия интериор вкъщи?

Ето някои насоки, които биха ви помогнали да постигнете максимално добър ефект при обзавеждането на дома си с текстил.

- Първо трябва да си изясните, как искате да изглежда вашето помещение, каква атмосфера да създава. Дефинирането на вашата индивидуална концепция за интериора е основата на успешното изпълнение. След това е необходимо да адаптирате интериония текстил като пердета и завеси към вашето цялостно виждане за обзавеждането.

- Отговорете си на въпросите, свързани с контрола на светлината и функционалността. Например: Искате да запазите колкото можете повече естествената осветеност или да я намалите. На какво ще поставите акцент: на удобството или на визията - отговора на този въпрос, ще ви насочи към това, каква система да изберете. 

- Съобразете размера на помещението и осветеността му с десена на текстила. Например малки помещения не понасят добре едри и контрастни фигури, също така тъмни цветове. Вертикалните райета оптически издължават височината от пода до тавана, a ярките цветове на завесите (особено при големите прозорци) действат "твърде обременяващо" на съзнанието и т.н.

- Опитайте се да определите бюджет, който ще използвате за обзавеждането с интериорен текстил в това число на пердета, завеси, щори, дамаски и други. Информирайте се за цените на различните материи и направете груба оценка на стойността с тях. Така съвсем рационално, ще се насочите към решение, което би ви удоволетворило.

- Вслушвайте се в съветите на специалистите (текстилни консултанти, интериорни дизайнери и т.н.), но използвайте и интуицията си за вземането на решения. Ключовата разлика между тях и вас е, че вие ще живеете с това, което сте избрали, години наред.